Stedelijk wonen in een groene omgeving

Het is nu nog een kantorencomplex bij metrohalte Van der Madeweg. In de komende jaren wordt Entrada een stedelijke buurt in het groen, die goed verbonden is met de omgeving. Het wordt een gemengde buurt voor jong en oud, met voorzieningen en plekken om te werken, verblijven en ontmoeten. Een heldere verbinding tussen het stationsplein Van der Madeweg, het Blookermeer en de Slinger geeft richting en oriëntatie aan Entrada en zorgt voor een verankering in Duivendrecht. Die verbinding nodigt uit om naar het dorpshart te lopen, of om ‘s avonds een rondje te hardlopen. Entrada ligt in de directe nabijheid van Amsterdam waardoor de auto-, fiets- en OV-verbindingen uitstekend zijn.

Stedenbouwkundige visie

De gemeenteraad van Ouder-Amstel stelde in 2019 het Programma van eisen voor Entrada vast. Dit was de basis voor de stedenbouwkundige visie die in februari 2023 door de gemeenteraad is vastgesteld. Hierna volgt nog een Stedenbouwkundig plan. De stedenbouwkundige visie is hier te downloaden.

Ontwikkelaar

Momenteel zijn er twee eigenaren op Entrada: LIFE Europe ( eigenaar van vijfkantoorgebouwen) en Entrada Duivendrecht Properties (EDP;  eigenaar van de overige twee gebouwen). De gemeente heeft met beide partijen contact over de invulling van de ontwikkeling van Entrada.

Beelden KCAP Architects&Planners

ABP_Entrada
Lees voor