Pioniers in Weespertrekvaart

Projectontwikkelaars Amvest en COD realiseren met “The Dialogue” de eerste ontwikkelingmet permanente woningbouw in Werkstad OverAmstel, dat transformeert van klassiek bedrijventerrein naar gemengd woon-werkgebied. Het bestemmingsplan staat vast en de omgevingsvergunning is onherroepelijk. In het laatste kwartaal van 2023 wordt gewerkt aan het slopen van het oude HvA gebouw, waarna naar verwachting halverwege 2024 gestart kan worden met de bouw.

Huur- en koopwoningen

The Dialogue wordt een duurzaam gebouw met 430 woningen en 9.000m2 voor voorzieningen. De ontwikkelaars bouwen naast 123 sociale huurwoningen, 197 huurwoningen in het middensegment en 110 koopwoningen, aangevuld met horeca en bedrijvigheid. Op de begane grond komt ‘Het Gastenhuis’, een woonvoorziening met 42 sociale huurappartementen voor mensen met dementie. Amvest verhuurt straks de huurwoningen in het middensegment en de zorgwoningen in de plint. Woningcorporatie Lieven De Key gaat de sociale huurwoningen verhuren.

Duurzame bouw

The Dialogue is duurzaam ontworpen volgens BENG-eisen (Bijna Energieneutrale Gebouwen) en krijgt een WKO-installatie (warmte-koudeopslag). Groen en zonnepanelen zijn geïntegreerd in het ontwerp. Bewoners kunnen straks gebruik maken van deelauto’s en deelfietsen. Het gebouw is ontworpen door de Amsterdamse vestiging van Cruz Y Ortiz Architectos.

Impuls voor de openbare ruimte

Tegelijk met deze woningbouw krijgen ook het openbaar gebied en het groen op deze locatie meer kwaliteit. Ouder-Amstel werkt voor het gebied Weespertrekvaart samen met gemeente Amsterdam, die de eigenaar en beheerder is van de openbare ruimte.

Meer informatie:

www.cod.nl
www.amvest.nl

Sfeerimpressie 3D project The Dialogue aanzicht Wenckebachwegplein
Sfeerimpressie 3D project The Dialogue vooraanzicht
Sfeerimpressie 3D project The Dialogue, bovenaanzicht

       Beelden zijn een impressie

Lees voor