Pioniers in Weespertrekvaart

Het bestemmingsplan voor Wenckebachweg 144-148 staat vast. Dit is het eerste  bestemmingsplan dat woningbouw mogelijk maakt in Werkstad OverAmstel, dat transformeert van klassiek bedrijventerrein naar gemengd woon-werkgebied. Met dat besluit kunnen de projectontwikkelaars Amvest en COD een bouwvergunning aanvragen voor realisatie van woongebouw The Dialogue.

Huur- en koopwoningen

The Dialogue wordt een duurzaam gebouw met 430 woningen en 9.000m2 voor voorzieningen. De ontwikkelaars bouwen naast 123 sociale huurwoningen, 197 huurwoningen in het middensegment en 110 koopwoningen, aangevuld met horeca en bedrijvigheid. Op de begane grond komt ‘Het Gastenhuis’, een woonvoorziening met 42 sociale huurappartementen voor mensen met dementie. Amvest verhuurt straks de huurwoningen in het middensegment en de zorgwoningen in de plint. Woningcorporatie De Key gaat de sociale huurwoningen verhuren.

Duurzame bouw

The Dialogue  is duurzaam ontworpen volgens BENG-eisen (Bijna Energieneutrale Gebouwen) en krijgt een WKO-installatie (warmte-koudeopslag). Groen en zonnepanelen zijn geïntegreerd in het ontwerp. Bewoners kunnen straks gebruik maken van deelauto’s en deelfietsen. Het gebouw is ontworpen door de Amsterdamse vestiging van Cruz Y Ortiz Architectos.

Impuls voor de openbare ruimte

Tegelijk met deze woningbouw krijgen ook het openbaar gebied en het groen op deze locatie meer kwaliteit. Ouder-Amstel werkt voor het gebied Weespertrekvaart samen met gemeente Amsterdam, die de eigenaar en beheerder is van de openbare ruimte.

Meer informatie:

www.cod.nl
www.amvest.nl

       Beelden zijn een impressie

Lees voor