De Centrale: creatieve hub met hotel

Grondeigenaar gemeente Amsterdam bracht in juni 2021 een tender uit voor Kavel 1 in Werkstad OverAmstel. Deze tender is gewonnen door Viventium met De Centrale: een levendig gebouw met gemengde functies naar ontwerp van Office Raumplan en Hans Been Architecten.

Hotel als stad

Bij de Centrale staat het concept ‘Hotel als Stad’ voorop. Dit uit zich in een open en toegankelijk gebouw met veel verschillende functies en gedeelde voorzieningen, zoals naast de hotelfunctie een restaurant, broedplaats, creatieve bedrijven, gym, maaklabs van de broedplaats en een plek voor events. Het ontwerp wordt gekenmerkt door ‘de Maakhal’ in de plint, een plek waar tentoonstelling en evenementen kunnen plaatsvinden en de gebruikers en bezoekers elkaar ontmoeten.

Duurzaam

Voor duurzaamheid is het doel een BREEAM Outstanding-label te behalen. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een certificeringsmethode, waarbij projecten kunnen worden beoordeeld op integrale duurzaamheid. Outstanding staat hierbij voor het hoogst haalbare niveau.

Planning

De start van de bouw staat in 2025 (Q2) gepland. De opening zal in 2027 (Q1/Q2) zijn.

Meer informatie:

De Centrale | Raumplan

Persbericht

beelden Office Raumplan B.V.

     beelden Office Raumplan B.V.

Lees voor