Passantenpension

Gemeente Ouder-Amstel, gemeente Amsterdam en woningcorporatie de Alliantie realiseren tijdelijke huisvesting voor economisch daklozen aan de Wenckebachweg 118 in Amsterdam-Duivendrecht, net binnen gemeente Ouder-Amstel. Dit passantenpension wordt tien jaar lang ingezet om mensen tegen betaling tijdelijk te laten wonen.

Verblijf voor bepaalde tijd

De woningen zijn bedoeld voor mensen die door omstandigheden dakloos zijn geworden. Dit kan verschillende oorzaken hebben: een echtscheiding, ze zijn een tijdlang inwonend geweest maar kwamen op straat te staan, ze hebben geen of onvoldoende woonduur opgebouwd via Woningnet, ze zijn failliet gegaan, of hebben met andere persoonlijke omstandigheden te kampen. Op de locatie komen deze mensen tot rust om weer een nieuwe start te kunnen maken. Ze worden hierbij, indien nodig, ondersteund door hulpverleners van HVO-Querido.

Indeling units

Het passantenpension krijgt 96 tijdelijke woonunits verdeeld over vier bouwlagen. Elke woning is geschikt voor één persoon en heeft een eigen keuken en sanitair. Op de begane grond worden drie units gebruikt als gemeenschappelijke ruimtes, onder meer voor de beheerder van het complex. De ruimte rond het gebouw wordt groen ingevuld en er komen plekken voor het stallen van fietsen. Inmiddels is de bouw in voorbereiding. De bouwvergunning is op 21 december 2022 verstrekt.

Eerste bewoners zullen naar verwachting maart 2024 hun intrek nemen.

Impressie passantenpension HVO Querido locatie Wenckebachweg 118. Rechthoekig gebouw met 4 lagen.
Illustratie van de toekomstige tijdelijke huisvesting van economisch daklozen aan de Wenckebachweg 118 in Werkstad OverAmstel.
Lees voor