Ouder-Amstel krijgt voor het project The Dialogue een rijksbijdrage in het kader van de Startbouwimpuls. Met deze bijdrage van bijna 3,5 miljoen euro heeft de gemeente Ouder-Amstel de zekerheid dat in het tweede kwartaal van 2024 met de bouw kan worden begonnen. Wethouder Victor Frequin (VVD) van ruimtelijke ordening en wonen is heel blij met deze toekenning: “Deze subsidie van het Rijk geeft de laatste zet om te kunnen starten met de bouw van 430 woningen die we ontzettend hard nodig hebben om woningzoekenden aan een woning te kunnen helpen.”

Dialogue - Wenckebachwegplein

Werkstad OverAmstel

De gemeente Ouder-Amstel transformeert Amstel Business Park Zuid van een klassiek bedrijventerrein naar een veelzijdig en levendig stedelijk gebied waar niet alleen gewerkt maar ook gewoond wordt: Werkstad OverAmstel. The Dialogue is hier straks het eerste woningbouwproject.

430 woningen, horeca en bedrijvigheid

Voor The Dialogue wordt een oud kantoorgebouw aan de H.J.E. Wenckebachweg herontwikkeld. Ontwikkelaars Amvest en COD bouwen hier een duurzaam gebouw met 123 sociale huurwoningen, 197 huurwoningen in het middensegment en 110 koopwoningen, aangevuld met horeca, een kleinschalige supermarkt en bedrijvigheid. Een speciale vermelding verdient ‘Het Gastenhuis’: een woonvoorziening op de begane grond met 42 zorgunits voor mensen met dementie. De start van de bouw staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024. De oplevering zal drie jaar later plaatsvinden.

Prettig wonen

Door stikstofproblematiek, veranderende economische omstandigheden en gestegen bouwkosten dreigen veel woningbouwprojecten te vertragen of stil te vallen. “Daarom is het van belang dat we ons met volle kracht blijven inzetten om projecten wél van de grond te krijgen,“ aldus wethouder Frequin. “We zijn daarom heel blij met deze subsidie. Hiermee zetten wij weer een nieuwe stap in de realisatie van een eigentijdse, veelzijdige omgeving waar het straks heel prettig wonen is.”

 

Lees voor