Op 25 april vindt een participatiebijeenkomst plaats voor bewoners en bedrijven uit de omgeving van Amstel Design District fase 2 in Amsterdam-Duivendrecht. De participatie gaat over het schetsontwerp voor fase 2.

Het Amstel Design District is een bouwkavel achter het bestaande Antonian complex aan de Spaklerweg. De kavel maakt deel uit van gebiedsontwikkeling Werkstad Overamstel. Het plan voor de totale kavel bestaat uit 80.000 m²  (creatieve) bedrijvigheid, kantoren, appartementen en commerciële en maatschappelijke ruimtes. Deze bijeenkomst wordt gehouden met oog op het voorlopig ontwerp-bestemmingsplan van fase 2 (35.000 m2). Over fase 1 (45.000 m2) is al eerder geparticipeerd.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door ontwikkelaar PGZ met ondersteuning van bureau Over Morgen. Tijdens de bijeenkomst zal de architect van bureau Mecanoo een korte presentatie geven over het schetsontwerp. Daarna gaan de initiatiefnemers met de deelnemers in gesprek over wat dit betekent voor het gebied. Deelnemers kunnen dan hun ideeën en vragen over de ontwikkeling delen.

Komt u uit de buurt en wilt u ook deelnemen? De bijeenkomst is van half drie tot half vijf voor bedrijven en van zeven tot half negen ’s avonds voor bewoners. Aanmelden kan per e-mail op het volgende adres: lennart.vangameren@overmorgen.nl

Lees voor