Inloopbijeenkomst Zuidasdok

Op 15 november organiseren we twee inloopbijeenkomsten voor bewoners, bedrijven en belangstellenden die geïnteresseerd zijn in de vernieuwing van knooppunt Amstel. We nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. In het voorjaar (5 april) waren we bij de Joan Muyskenweg. Dit keer richten we ons op het gebied rondom de Europaboulevard en de Kop van Zuidas.

Wat gaan we doen bij knooppunt Amstel

We maken ruim baan voor een betere en veiligere doorstroming op de A10 Zuid. We verbreden de A10 Zuid en scheiden het bestemmings- van het doorgaand verkeer. Dit doen we door een zogenaamde parallelstructuur aan te leggen. We bouwen onder andere 23 viaducten (om), leggen nieuwe verbindingsbogen aan, we slopen en vervangen de huidige zuidelijke Rozenoordbrug, bouwen twee geheel nieuwe Rozenoordbruggen over de Amstel en leggen geluidsschermen aan. Ook passen we op verschillende plaatsen het lokale wegennet aan. Zo wordt de bestaande fietsverbinding over de zuidelijke Rozenoordbrug verplaatst naar de nieuw te bouwen brug voor de parallelrijbaan, wordt de Ouderkerkerdijk tussen de Amstel en politieacademie aangepast naar een fietsstraat en zijn aanpassingen nodig aan de Europaboulevard waar de rijbanen aansluiten op de tunnel. Kortom er gaat veel gebeuren. De reconstructie van knooppunt Amstel duurt zo’n 9 jaar.

Inloopbijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst gaan we graag met u in gesprek over de voortgang van de vernieuwing van het knooppunt Amstel. Op 15 november staat ons team klaar bij Stadsloket Zuid, zaal 1 Noord 1, President Kennedylaan 923 in Amsterdam. U hoeft zich niet aan te melden.

Tijdstip 1: 15 november 12.00 – 13.00 uur
Tijdstip 2: 15 november 19.00 – 20.00 uur

Zuidasdok

Zuidasdok, het grootste infrastructurele project van Nederland, verbreedt de A10 Zuid tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Amstel. Het bestemmings- en doorgaand verkeer wordt van elkaar gescheiden en het aantal rijstroken breidt uit van vier naar zes per rijrichting. In het centrum van Zuidas wordt de A10 ondertunneld. De vernieuwing van de A10 Zuid bevordert de doorstroming en draagt bij aan de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad, de regio en Amsterdam.

In de onderstaande linkjes vindt u meer informatie:

https://zuidas.nl/zuidasdok-in-detail/
https://zuidas.nl/thema/de-a10-zuid/
https://zuidas.nl/blog/2023/03/15/kilometers-schermen-beperken-geluid-van-a10-zuid/

Luchtfoto knooppunt Amstel in kleur
Lees voor