Bouw 230 sociale en middeldure huurwoningen weer een stap dichterbij

Overeenkomst Eigen Haard, PGZ en gemeente Ouder-Amstel

Afgelopen week is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het Amstel Design District. Nicole de Vrij, directeur Ontwikkeling en Zakelijk Beheer bij Eigen Haard, Victor Frequin, Wethouder Ruimtelijke Ordening bij de gemeente Ouder-Amstel en Jan Huybregts namens Projectontwikkeling Grondbedrijf Zuidpark (PGZ) ondertekenden een anterieure overeenkomst. Daarnaast tekenden Eigen Haard en PGZ de (ver)koopovereenkomst  waarmee Eigen Haard eigenaar is geworden van kavel 4 in de nieuw te bouwen stadswijk Amstel Design District.

230 sociale en middeldure huurwoningen

Eigen Haard gaat op deze plek circa 230 sociale en middeldure huurwoningen bouwen, een aantal waar wethouder Frequin van Ouder-Amstel zeer blij mee is: ‘Dit is echt een heel mooi aantal woningen voor huurders met een midden en lager inkomen. Het draagt bij aan de ambitie van de gemeente om betaalbare woningen te realiseren in Ouder-Amstel.’ In de plint van het gebouw komen verder bedrijfsruimtes waaronder een ruimte voor een meditatiecentrum.

Nieuwe hoogwaardige stadswijk

Het Amstel Design District wordt een nieuw  gemengd woon- en werkgebied van ongeveer 80.000 vierkante meter in Werkstad OverAmstel met woningen, short-stay accommodaties en bedrijfsruimte voor de medische sector. Het stedenbouwkundig plan is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo. De ambitie van de gemeente, PGZ en Eigen Haard is om een hoogwaardige stadswijk te creëren. Nicole de Vrij:  ‘Het is een mooi plan voor een levendige nieuwe stadsbuurt. Binnen de ring A10 met een menging van wonen, werken en  recreatie. Ook de gunstige ligging vlakbij twee metrostations en veel meer woonontwikkeling in Werkstad Overamstel maakt dat wij hier graag woningen willen bouwen.’ De planning is dat de bouw van het project van Eigen Haard medio 2026 start.

Ondertekening overeenkomst wethouder gemeente Ouder-Amstel en Eigen Haard
Lees voor