Amstel Design District: de Nieuwe Balans

Aan de A10, schuin tegenover het kantoor van G-Star, komt een revolutionair, toekomstgericht complex te staan: het Amstel Design District (ADD). ADD, zoals in add, toevoegen. Niet zomaar woningen maar een leefomgeving waar kwaliteit, voorzieningen, schoonheid en harmonie centraal staan. Een eiland van rust en creativiteit als tegenwicht voor de zakelijke uitstraling van de omgeving, gelegen nabij het oprukkende Amstelkwartier. Het door architectenbureau Mecanoo ontworpen ADD gaat een nieuwe balans bieden voor diegenen die werken en wonen optimaal willen combineren, met de nadruk op circulariteit, respect voor de natuur en sociale cohesie. Een ware gemeenschap waar lichaam en geest evenredig worden verzorgd.

Cultuur

In het complex komt het ByDesign-museum te staan, gewijd aan het wereldberoemde Dutch Design. De nabijheid van openbaar vervoer en hotels vormt een optimale basis om (internationale) cultuurliefhebbers naar het ADD te trekken. Het museum zal ook een educatieve functie hebben, een café bieden, events en workshops organiseren en zo mede de creatieve sfeer op het ‘eiland’ bepalen. Elders in het complex komen voorzieningen voor bijvoorbeeld taallessen, debat sessies, presentaties en culturele uitwisselingen.

Spiritualiteit

Te midden van het stadsrumoer zullen een meditatie hal en vredige tuinarchitectuur een verademing vormen. De bewoners krijgen de ruimte om te mediteren, ideeën uit te wisselen, nauw samen te werken en sportief bezig te zijn. Geen burn outs meer als gevolg van prestatiedruk, geen eenzaamheid tijdens eventuele pandemieën, maar een nieuwe saamhorigheid met respect voor ieders individualiteit.

Voorzieningen

Op het complex worden een buurthuis en een gezondheidscentrum ingericht. Denk hierbij aan fysiotherapie, artsenpraktijk, laboratorium, voedingsadvies, acupunctuur, homeopathie en yoga.

 

Meer informatie:

www.amsteldesigndistrict.com

 

Beelden zijn een impressie

Lees voor